top of page
roderik57

Stappenplan: efficiënt luchtvracht verzenden

Bijgewerkt op: 1 dag geleden



Wil jij weten hoe je jouw luchtvrachtzending op een efficiënte manier kunt verzenden? Volg dit stappenplan voor een zo soepel mogelijk transport.


Voorbereiding van de luchtvrachtzending

Het efficiënt verzenden van een luchtvrachtzending begint met een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie verzamelt, zoals:


  • Hoeveel haast er met de zending is

  • De leveringscondities (Incoterms)

  • Totaal aantal cartons of pallets

  • Gewicht van de cartons of pallets

  • Afmetingen in cm (lengte x breedte x hoogte)

  • Goederenomschrijving

  • HS-code

  • Laad- en losadres

  • Volledige bedrijfs- en contactgegevens verzender/ontvanger

  • Eventuele speciale instructies

 

Controleer van tevoren of er beperkingen of regels zijn met betrekking tot het verzenden van de goederen. Daarnaast is het belangrijk om de zending goed te verpakken.

 

Exportwaardig verpakken

Een goede verpakking is ter bescherming van jouw goederen. Exportwaardig verpakken minimaliseert de kans op schade, vermissing of claims.

 

Sommige bedrijven proberen geld en/of tijd te besparen op het exportwaardig verpakken van de goederen, en verliezen dan het grotere plaatje uit het oog. Mocht de zending schade oplopen of vermist raken, dan zal je tegen extra kosten aanlopen. Denk bijvoorbeeld aan claims, nieuwe productie-, transport- en personeelskosten.

 

Als de zending geseald, gestrapt én gelabeld op een passende pallet staat, zal deze als exportwaardig gezien worden.

 

Opzoek naar meer handvatten? Dan is onze Packing Guide wat voor jou!

 

Kiezen van de juiste routing

Hoelang duurt luchtvracht? Dat is afhankelijk van meerdere factoren zoals de routing, betrouwbaarheid van de airline, beschikbaarheid en aantal vluchten per week. Maar ook de prijs die je voor de routing over hebt. Zie aub onderstaand schema ter indicatie.

 

Schema geschatte levertijd luchtvracht in dagen en kosten/prijs

 

Documentatie en douaneafhandeling

Zorg ervoor dat alle documentatie optijd beschikbaar, en goed ingevuld is. Zonder de juiste documentatie is de kans op vertragingen erg groot. Zorg ervoor dat jouw zending goed gelabeld is, en beschikt over een duidelijke factuur en paklijst.

 

Maak de factuur en paklijst monkey-proof. De douane heeft geen tijd om te zoeken naar, of te wachten op informatie. Mocht de douane de benodigde informatie niet snel kunnen achterhalen, dan kan er veel kostbare tijd verloren gaan.

 

Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele speciale douaneregels of -beperkingen die van toepassing kunnen zijn op de zending die jij wilt verzenden. Zorg ervoor dat je hieraan voldoet en dat je alle vereiste documenten bij de hand hebt tijdens het verzendproces.

 

Graag meer hulp bij jouw exportzending? Dan is wellicht onze Export Starter Pack interessant voor jou.

 

Traceerbaarheid en communicatie

Maak een foto van de zending, zodat wij kunnen kijken of er nog aanmerkingen zijn voor een zo soepel mogelijk proces.

 

Wij begeleiden de zending en houden je op de hoogte, zodat jij rust en tijd hebt om andere dingen te doen. Als de zending op de overeengekomen bestemming is geleverd nemen wij weer contact met je op.

 

Wil je graag een vrijblijvende offerte? Of wil je graag meer weten over het proces? Neem dan contact met ons op via het formulier op onze website, telefoonnummer 06 1323 5857 of per mail roderik@freightsupport.nl

 

7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page